Youngsters Without Borders


Crasna


About Us

News

Our Team

Euro House Network

Volunteers

Projects

Pictures

Partners

Support Us

Contact Us

Balteni |Bustuchin |Carbunesti |Crasna |Hurezani |Musetesti |Novaci |Rovinari |Tismana |Turceni

 

 

Facilitator: Suvar, Lacramioara

 

Email: suvar_lacramiora@yahoo.com

 

Telefon: 0721 754 643


 

Despre comuna Crasna:

 

ATESTARE DOCUMENTARA

Istoria comunei Crasna se include în istoria si evolutia generală a poporului român datorită asezării sale,a participării neconditionate a acestuia la principalele evenimente social-politice care s-au desfăsurat în acest spatiu geografic de la poalele masivuliu Parâng.

 

Prin descoperirea unor unelte datând din neolitic (5.500.î.e.n.),sub formă de ciocane si topoare din piatră slefuită si perforată ,demonstrează faptul că aceste meleaguri au fost locuite de oameni încă din orânduirea comunei primitive.

 

Asezarea geografică în vasta depresiune subcarpatică olteană,cu un topoclimat favorizat de adăpostul oferit de culmile nordice ,au creat conditii favorabile asezării sub forma de sate răsfirate.Continuitatea populatiei în această regiune este atestată de descoperirea unor monede romane, fapt ce demonstrează că si în timpul stăpânirii romane în Dacia exista o populatie pe aceste meleaguri si că aceast a continuat să existe până în zilele noastre.

 

ASEZARE, POPULATIE, SUPRAFATA 

Comuna Crasna este asezată în partea sud-vestică a tării, în vecinătatea Sudică a Masivului Parâng din Carpatii Meridionali, respective nordul judetului Gorj. Vecinii comunei noastre sunt : la Nord, Masivul Parâng; la Sud comunele Săcelu si Bengesti-Ciocadia; la Est,orasul Novaci,iar la Vest ,comuna Musetesti. Comuna noastră se întinde pe o suprafată de 20.908,47 ha, respectiv pe aproximativ 210Kmp, având în componenta sa următoarele sate :Aninis-Deal, Aninis-Vale, Rados, Cărpinis, Crasna, Crasna-Deal, Dragoesti, Dumbrăveni si Buzesti.cPopulatia comunei Crasna este de 5688 locuitori adică 27loc /Kmp, nationalitatea acestora fiind româna.

 

CLIMA SI RELIEF

Clima este temperat continentală cu influentă datorită reliefului montan, verile mai putin călduroase si cu precipitatii si iernile reci si bogate în zăpezi. Relieful este caracteristic dealurilor subcarpatice si zonei de munte, cu forme înalte de relief si cu lunci formate de cele 4 râuri. Solurile sunt sărace în materie organică accesibilă plantelor, dominante fiind podzolurile si solurile aluvionale de-a lungul malurilor râurilor.

 

OCUPATIA LOCUITORILOR

Agricultura este principala ocupatie si în cadrul ei, zootehnia, dominantă fiind cresterea animalelor mici (cornute). O parte din locuitori lucrează în industri la U.M Sadu, sau în minierit la E.M Albeni si Seciuri